Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuchnia otwarta czy zamknięta? Co z zapachami?
#6
Przy WM w zupełności wystarczy pochłaniacz zapachów z filtrem węglowym i separatorem tłuszczu. Na suficie powiedzmy w okolicy jadalni bądź salonu wystarczy umieścić czujnik jakości powietrza spięty z układem wentylacji. W przypadku gdy pochłaniacz sobie nie poradzi i pojawi się jakiekolwiek "zanieczyszczenie" typu para, dym itd, czujnik uruchamia maksymalny wydatek na reku ( tryb przewietrzanie). Innym rozwiązaniem są centrale WM z wejściem na pochłaniacz bez silnika (lub z turbiną o mniejszej wydajności niż wentylacja) ale wg mnie nie to nie jest dobry pomysł aby łączyć te 2 systemy.
 ..Istota wiedzy polega na tym, by posiadając ją korzystać z niej..
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
RE: Kuchnia otwarta czy zamknięta? Co z zapachami? - przez gregorrek - 18.12.2017, 01:41

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
  
Menu