Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuchnia otwarta czy zamknięta? Co z zapachami?
#14
Witam. Co by nie mówić i jakie by zabezpieczenia nie zastosować to fakty są niestety takie że w piwnicy czy też innym pomieszczeniu w kondygnacji poniżej gruntu powinno się unikać instalowania urządzeń na gaz płynny, gdyż jest on cięższy od powietrza i w przypadku nieszczelności w instalacji gromadzi się przy podłodze, gdzie może osiągnąć wybuchowe stężenie. Co do zabezpieczeń to jak wiadomo są to tylko urządzenia które mogą być zawodne lub nie działać np. z powodu braku zasilania a gaz (jeżeli jest nieszczelność w instalacji/układzie) ulatnia się i bez prądu. Jeżeli kuchnia miałaby służyć tylko sporadycznie do przygotowywania i gotowania "kłopotliwych zapachowo" potraw, to ja wybrałbym jednak kuchenkę elektryczną. Choć tak do końca nie wiem jak taka kuchnia się sprawdzi bo zapachy w postaci ciepłej pary i tak idą do góry więc może się okazać że w salonie czuć bigos z piwnicy Smile  Pozdrawiam .
 ..Istota wiedzy polega na tym, by posiadając ją korzystać z niej..
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
RE: Kuchnia otwarta czy zamknięta? Co z zapachami? - przez gregorrek - 15.04.2018, 23:24

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  
Menu